top of page
  • Writer's pictureVille Tuovinen

Tarinankerronta ja digitaalinen kynä, mitä mahdollisuuksia!


Tarinankerronta on ikivanha tapa oppia. Kun se yhdistetään kynän keksimiseen, mitä tapahtuu?


Ensinnäkin kynä on ikivanha tekniikka, jolla sanat kirjataan ylös piirroksen muodossa. Sitä käytettiin aiemmin kirjoittamiseen, mutta digitaalisuuden myötä uusia mahdollisuuksia ja käyttötapoja on mahdollista toteuttaa.


Tarinankerronta on hyvin vanha oppimismenetelmä. Kun se yhdistetään kynän keksimiseen, saadaan sovellus, jolla lapset voivat havainnollistaa matemaattisia ongelmia ja tarinoita. Parasta on, että tämä työkalu tekee oppimisesta vuorovaikutteista ja mielikuvituksellista. Lapsi pääsee kirjailijan tai kuvittajan rooliin, mikä lisää hänen kiinnostustaan oppimaansa asiaa kohtaan. Näin lapset tuntevat, että he osallistuvat matematiikan oppitunneille, mikä saa heidät nauttimaan opiskelusta.


Puro Math Stories on uusi lähestymistapa oppimiseen, jossa tarinankerronta ja matematiikan oppiminen yhdistyvät. Se on loistava tapa opettaa lapsille numeroita ja laskemista.

Uudessa Puro Math Stories -sovelluksessa lapset pääsevät osaksi tarinaa kuuntelemalla, piirtämällä ja ratkaisemalla arvoituksia. Tarinat on suunniteltu 4-10-vuotiaille lapsille. Tarinoiden käyttämiseen tarvitaan vain mobiililaite tai kannettava tietokone, jossa on kosketusnäyttö. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi on kuitenkin suositeltavaa käyttää digitaalista kynää.


Tämä piirtämisen ja matematiikan yhdistelmä on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi, jolla lapset oppivat uusia matematiikan käsitteitä ja parantavat luovuuttaan.


Ensimmäinen tarina kertoo tiikeristä, joka on menettänyt raidat. Tarinan käyttäjän avulla Tiikeri ratkaisee matemaattisia pulmia ja saa lopulta upouudet raidat. Yhtenä oppimissisältönä käyttäjä saa myös tietää, että seeproilla on itse asiassa valkoiset raidat. Seeprojen pohjaväri on musta.


Oppimissisältöä sisältäviä tarinoita tulee lisää heti, kun saamme ne kirjoitettua.


367 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page